Työntekijä hävisi Ryanairille oikeudessa: ”Liian tiukka mekko aiheutti selkävamman”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Dublinin oikeustuomioistuimessa on äskettäin puitu Ryanair-lentoyhtiöön liittyvää tapausta, jossa työntekijä oli haastanut työnantajansa oikeuteen erikoisiin syihin vedoten. Agnieszka Spyra vaati lentoyhtiöltä 38.000 euron suuruisia korvauksia siitä, että yhtiön univormu oli aiheuttanut hänelle selkävamman.

Spyran mukaan hänen työhameensa oli vaivan liian tiukka ja nostellessaan asiakkaiden lentolaukkuja, hän satutti selkänsä. 35-vuotias Spyra työskenteli kuitenkin yhtiön lähtöselvitystiskillä. Irish Independent -lehden mukaan Spyran oikeudenkäynti päättyi lopulta lyhyeen.

Tuomari totesi, että Agnieszkalla ei ollut tarpeeksi todisteita siitä, että hänen selkävammansa olisi johtunut nimenomaan univormusta. Spyran erikoinen haaste luhistui kasaan ja tuomari totesi, ettei lentoyhtiö ollut vastuussa naisen selkävammasta. Haaste tuli työntekijälle kalliiksi ja Daily Mail -lehden mukaan on epätodennäköistä, että Spyra valittaa päätöksestä korkeampaan oikeuteen.