Lehtikasasta eroon liekkien avulla – älä ota mallia videosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useimmat ihmiset hankkiutuvat syksyisin eroon pihamailta haravoiduista lehtikasoista heittämällä ne kompostiin, roskikseen tai puutarhajätteiden vastaanottopaikalle. Tuoreella kanadalaisvideolla syksyn lehdet tuhotaan hieman rajummalla keinolla.

Alex Durandin Facebook-videolla lehdet on haravoitu pitkään kasaan pihamaalle. Punaiseen takkiin pukeutunut mies sytyttää kasan tuleen, jolloin lehdet räjähtävät massiivisiin liekkeihin. Lienee selvää että kasasta löytyy muutakin kuin vain kuivia lehtiä.

Video on näyttävä, mutta tilanne olisi voinut mennä monella tapaa pahasti pieleen. Monissa maissa lehtien hävittäminen polttamalla on kiellettyä, ja Suomessa ympäristöviranomaiset suosittelevat sitä vasta viimeisenä vaihtoehtona.

Bruler mé tbk!

Julkaissut Alex Durand 3. marraskuuta 2015