Näin paljon epäpuhtauksia tupakka kuljettaa keuhkoihin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tupakka aiheuttaa monia erilaisia keuhkosairauksia ja myös pahentaa olemassa olevia sairauksia, kuten astmaa ja allergioita. Tupakointi nostaa riskiä sairastua keuhkosyöpään, mutta moni tupakoitsija ajattelee polttavansa niin vähän, että sillä ei ole merkitystä.

Yksinkertainen koe kuitenkin osoittaa, että jokaisella tupakalla on merkitystä. YouTube-videolla mies tekee yksinkertaisen kokeen, jonka avulla hän näyttää, miten paljon yksikin tupakka vaikuttaa ihmiseen. Mies laittaa tupakan muovipullon suuhun tehtyyn asettimeen ja sytyttää tupakan palamaan. Savu menee pulloon ja tupakan palaessa loppuun pullo onkin jo lähes täynnä savua.

Mies avaa pullonkorkin ja asettaa pullonsuuhun paperiliinan. Hän työntää savun paperiliinaan puhaltamalla ilmaa pullon pohjaan tehtyyn reikään. Kun kaikki savu on noussut ylös, mies näyttää mitä paperiin jäi. Paperissa näkyy iso tumma tahra, joka osoittaa, miten paljon tervaa ja muita haitta-aineita jo yksikin tupakka kuljettaa savun mukana keuhkoihin.