Tutkimus: Energiajuomia juovat miehet ovat kamalia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ohiossa sijaitseva University of Akron -yliopisto teki tutkimuksen, jossa tutkittiin energiajuomia juovien miesten luonnetta ja mielipiteitä. Tutkimustulosten perusteella kävi ilmi, että energiajuomia juovat miehet ovat kamalia ja heillä on vanhanaikaisia mielipiteitä.

Huffington Post -lehden mukaan tutkimuksessa oli mukana 467 aikuista miestä, jotka olivat iältään 18 – 62 -vuotiaita. Tutkimuksen mukaan energiajuomia juovat miehet olivat suurimmaksi osaksi muun muassa sitä mieltä, että naispuolinen henkilö ei voi olla johtaja eivätkä homoseksuaaliset ihmiset saisi mennä naimisiin.

Akron-yliopiston psykologian professori ja tutkimusta johtanut Ronald Levant oli sitä mieltä, että energiajuomat houkuttelevat mielikuvillaan juuri tietynlaisia miehiä juomaan niitä. Levantin mukaan energiajuomien mainonnan viesti on usein se, että jos henkilö on nuori, vaaleaihoinen ja heteroseksuaalinen mies, energiajuomat ovat häntä varten. Maskuliininen sanoma jatkuu energiajuomia juovilla usein myös muihin mielipiteisiin muun muassa naisia ja miehisyyttä koskien.