Kiinaan rakennetaan valtava kloonaustehdas – myös lemmikeille!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiinassa Tianjinin itsehallinnolliseen kuntaan on suunnitteilla maailman suurin kloonaustehdas. Valtavassa laboratoriossa on tarkoitus kloonata tulevaisuudessa muun muassa kotieläimiä ja lemmikkieläimiä. Sen lisäksi tutkimuslaitoksessa tulee olemaan omia yksiköitä erilaisia geenitutkimuksia varten.

People’s Daily Online -sivuston mukaan valtavassa projektissa on mukana monta tahoa joihin kuuluvat muun muassa SINICA Tianjinin geeniteknologinen yritys, Pekingin lääketieteellinen yliopisto ja Tianjinin kansainvälinen biolääketieteellinen akatemia yhdessä Korean Sooam biolääketiedeakatemian kanssa.

Tahot ovat sijoittaneet kloonaustehtaan rakentamiseen noin 31 miljoonaa dollaria. Tehtaalla pyritään vastaamaan kasvavaan kysyntään kloonausten suorittamisessa. Tulevaisuudessa erityisesti lemmikkieläinten kloonaamisen uskotaan olevan valtaisa bisnes. Monet julkisuudesta tunnetut henkilöt, kuten Simon Cowell on julkisesti kertonut aikeistaan kloonata omat lemmikkikoiransa.