Mies vapautui vankilasta 44 vuoden jälkeen – uusi teknologia hämmästyttää

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Otis Johnson joutui 1971 vuonna vankilaan. Hänet tuomittiin 25-vuotiaana tapon yrityksestä vankeustuomiolla, jota hän on suorittanut viimeiset vuotensa. Nyt 44 vuotta myöhemmin Johnson on viimein päässyt vapauteen ja yllättynyt siitä, miten paljon kaikki on ehtinyt muuttumaan viimeisten vuosikymmenien aikana.

Johnson on todella ihmeissään siitä, miten paljon kaikki on kehittynyt 44 vuoden aikana. 69-vuotias mies ihmettelee kaupungissa kävellessään esimerkiksi rakennusten julkisivuissa olevia mainostauluja ja sitä, että ikkunoissa pyörii videoita. Se on miehen mielestä todella ihmeellistä eikä hän pysty kuin kääntelemään päätään ja ihmettelemään täysin muuttunutta ympäristöä ja ihmisiä, jotka eivät katso eteenpäin kävellessään.

Johnson kertoo Al Jazeera English -kanavan julkaisemalla videolla, että aluksi sopeutuminen oli vaikeaa vapautumisen jälkeen, koska kaikki oli muuttunut. Ensimmäisenä hän ihmetteli kadulla itsekseen puhuvia ihmisiä, joilla oli jotain korvissaan. Mies kummasteli sitä, miten jokainen ohikulkija oli jokin agentti tai muu vastaava, koska heillä oli senkaltaista tekniikkaa.