Veneilijöiden unelmapäivä – delfiinit, hylje ja valas tervehtivät

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kalastajat ja purjehtijat kokevat merillä usein upeita kohtaamisia kauniiden vedessä elävien eläinlajien kanssa. Eräs kalastusseurue koki taannoin todellisen yllätyksen, kun monen eri lajin edustaja liittyi heidän seuraansa vesillä.

Steve Boer on julkaissut YouTube-kanavallaan videon eräältä hienolta kalastusreissulta. Australiassa Melbournen liepeillä sijaitsevan Phillip Islandin vesillä kuvatulla videolla veneessä olevat kalastajat yllättyvät, kun kaksi delfiiniä alkaa uimaan suoraan veneen keulan edessä. Delfiinit olivat kuitenkin vasta alkua, sillä pian seuraan liittyi muitakin.

Delfiiniä katsellessaan miehet huomaavat, että vieressä alkoi uimaan myös jokin toinen eläin. Aluksi he luulivat sitä kalaksi, mutta sitten he huomasivat kolmannen uiskentelijan olevan hylje. Miehet ovat innoissaan hylkeestä ja delfiineistä, kunnes seuraan liittyy vielä samaan suuntaan uiva valas, joka tulee tervehtimään kalastajia nousemalla pintaan.