Lääkärit varoittavat: Hiuslenkki pois ranteesta!

Terveys · Annukka Heikkilä

Nuori nainen joutui leikkaukseen hänen käteensä muodostuneen vakavan tulehduksen vuoksi. Myöhemmin kävi ilmi, että tulehdus oli peräisin ranteessa pidetyistä hiuslenkeistä, joiden vuoksi nainen olisi voinut kärsiä paljon vakavammistakin seurauksista.

Monien muiden naisten tavoin myös Audree Kopp oli tottunut pitämään hiuslenkkiä ranteessaan aina siltä varalta, että tulee sitä yllättäin tarvitsemaan. Hän huomasi ranteessaan kipeän ja punoittavan patin, minkä vuoksi lääkäri määräsi naiselle lääkekuurin. Lääkekuuri ei kuitenkaan auttanut tulehdukseen, minkä jälkeen nainen oli mennyt uudelleen sairaalaan.

Nainen oli passitettu suoraan leikkaukseen kätensä kanssa, sillä tulehdus oli mennyt niin pahaksi. Hiuslenkin bakteerit ja kimalteet olivat imeytyneet ranteen ohuen ihon läpi ja menneet verenkiertoon. Lääkäreiden mukaan nainen olisi voinut tulehduksen myötä vaipua jopa koomaan. Hiuslenkkejä ei saisi pitää ranteessa, minkä Kopp sai kantapään kautta oppia.