Biohakkerit asensivat LED-valoja ihon alle – syttyvät magneetin avulla

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pittsburghilainen biohakkeriryhmä Grindhouse Wetware on esitellyt uuden tavan koristella ihoa. Kolme ryhmän jäsentä on asentanut ihonsa alle silikonista valmistetun implantin, jossa on magneeteilla toimivia LED-valoja.

Biohakkerit asensivat kämmenselän ihon alle kolikon kokoisen Northstar V1 -nimisen laitteen. Osan asentaminen kestää kesimäärin noin 15 minuuttia ja sen vakuutetaan olevan turvallinen ja hyvin suunniteltu. LED-valoilla varustettua laitetta voidaan käyttää esimerkiksi tautointien taustavalona.

Northstar V1 on kehitetty eläinmaailman, kuten meduusojen ja tulikärpästen innoittamana. Laitteen valot syttyvät yläpuolelle asetetun magneetin avulla, ja sammuvat kymmenen sekunnin kuluttua. Laatan valoteho riittää noin 10.000 sytytyskertaan.

Biohakkeriryhmä haaveilee, että tuote saataisiin tavallisille kuluttajille jo ensi vuonna, esimerkiksi tatuointistudioiden kautta myytynä. Tulevaisuudessa laitteisiin voitaisiin lisätä esimerkiksi kantajansa terveystietoja, Motherboard uutisoi.