Tuomiopäivän näky: 337 kuollutta valasta ajautui rantaan

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Chilen etelärannikolla on nähty todella erikoinen ja hälyttävä näky. Rannikosta on pienen ajan sisällä muodostunut seitivalaiden hautausmaa, sillä rannikolle on rantautunut sellainen määrä valaita, mitä ei ole koko historian aikana vielä koskaan aiemmin nähty.

Chilen rannikolla on nähty todella suuri määrä kuolleita valaita. Tutkijat löysivät rannikolta yhteensä 305 kuollutta seitivalasta ja 32 kuolleen seitivalaan luurankoa. Seitivalas, ryhävalas ja sinivalas eivät tiedettävästi elä suurissa laumoissa, minkä vuoksi suuri määrä saman lajin edustajia kuolleena samassa paikassa onkin ollut erityisen hämmentävä näky.

Valaiden äkillinen kuolema on tutkijoille Huffington Post -lehden mukaan vielä toistaiseksi mysteeri. Carolina Simon Gutsteinin mukaan valaat eivät kuolleet rantautumiseen vaan jo aiemmin merellä, mutta kuolinsyytä tai -paikkaa ei vielä voida tietää. Tutkijat tekevät kaikkensa selvittääkseen kuolinsyyn nopeasti, että jo valmiiksi uhanalaista eläinlajia pystyttäisiin jatkossa suojelemaan paremmin.