7 hyvää syytä seksiin: ”Auttaa vaivaan kuin vaivaan”

Terveys · Terhi Piiroinen

Kumppanin kosketus ja läsnäolo lisäävät tiettävästi mileihyvähormonien tuotantoa, mutta seksi saa saman hormonitehtaan räjähtämään. Vaikka seksi on olennainen osa parisuhdetta, voi sen harrastamista perustella myös terveysseikoilla.

Sen lisäksi, että seksi on oivaa liikuntaa, voi sen avulla edesauttaa terveyttä. Säännöllinen seksi parantaa unenlaatua, vahvistaa lihaksia ja vähentää riskiä sairastua sydänsairauksiin. Orgasmin myötä kehoon leviää oksitosiinitulva, joka lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta parien välille.

Hyvä seksi saa hehkumaan, sillä se lisää verenkiertoa ja kuljettaa happea tehokkaasti poskipäille saakka. Yhdyntä voi myös tasoittaa hormonitasapainoa, mistä saattaa löytää yllättävää apua esimerkiksi aknen hoitamiseen. Vaakamambolla on myös positiivisia vaikutuksia itsetuntoon.

Osa naisista on myöntänyt, että seksin harrastaminen on vähentänyt ja lyhentänyt heidän kuukautiskipujaan. Lisäksi rakasteleminen saattaa vastata kuntosalilla käyntiä, ja se rauhoittaa sekä tekee iloiseksi. Onnellinen yhteensattuma on myös se, että seksi lisää harrastajansa älykkyyttä, koska aivot saavat aktissa suuren määrän happea lisääntyvän verenkierron avulla, Popsugar ynnää.