Näin tuunaat joulupiparit herkullisesti

Ruoka · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä leipoo joulupipareita yli tarpeiden, ja niitä saatetaan rouskutella vielä pitkälle helmikuuhun saakka. Jotkut ovat kyllästyneitä piparkakkuihin jo ennen jouluaattoa, eivätkä ne maistu edes sinihomejuuston ja punaviinin kanssa nautittuna.

Piparkakkuja voi tuunata monella eri tapaa, ja niitä voi käyttää murskattuna esimerkiksi luumuhillolla maustettujen juustokakkujen pohjissa tai tavallisen kakkutaikinan seassa. Piparkakkuja voi myös murustaa jäätelöannosten ja rahkajälkiruokien päälle.

Vaihtoehtoisesti voi luoda kokonaan uuden jälkiruoan panemalla kahden piparin väliin munaliköörillä, mintulla tai vaikkapa inkiväärillä maustettua vaniljakermajäätelöä. Pipareita voi myös kastaa kaakaon, glögin tai kahvin sekaan uuden makuelämyksen metsästämiseksi.