Näin huonosti koiralle käy kolarissa – muista turvallinen kuljetus!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Matkustaessa autolla moni koiranomistaja saattaa ajatella lemmikin turvallisuuden sijaan sitä, miten mukavaa koiralla autossa on. The Dodo on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, josta jokainen voi nähdä miten vähän useimmat koirien kuljetusvarusteet auttaisivat kolaritilanteessa.

Videolla näytetään koe, jossa useimmat koirien kuljetus- ja kiinnitysmenetelmät laitettiin todelliseen testiin. Simulaattorin avulla katsottiin, miten koirien kantokopat, koirien istuimet ja erilaiset valjaat toimisivat oikeassa kolaritilanteessa jos auto törmäisi johonkin.

Videolta näkyy, miten huonosti useimmat matkustusvarusteet toimivat. Koirien istuimista ja pedeistä yksikään ei turvannut koiraa kolaritilanteessa.

Jokaiset valjaat rikkoutuivat kiinnityskohdista törmäyksen voimasta eikä useimmat kantokopatkaan suojanneet koiraa. Videolla ohjeistetaan ostamaan todella hyvälaatuinen suljettu kantokoppa, jonka saa kiinnitettyä takapenkkiin. Kantokopista vain kaksi mallia läpäisi testin.