Nyt se on tutkittu! Koiran tai kissan vieressä nukut paremmin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Useampia lemmikkieläimiä omistavan ei kannata päästää karvakuonoja sänkyynsä, sillä huono nukkumisasento tai kuorsaavat lemmikit voivat heikentää ihmisen unenlaatua. Jos lemmikki on kuitenkin hiljainen eikä vie koko sänkyä, sen voi ottaa sänkyyn hyvillä mielin.

Daily Mail -lehti kertoo uudesta arizonalaisen Mayo Clinic -uniklinikan tekemästä testistä, josta saatiin uutta tietoa lemmikinomistajille. Uuden tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka nukkuvat lemmikkinsä kanssa, saavat paremmin unta ja laadukkaammat yöunet kuin yksin yönsä nukkuvat henkilöt.

Tutkimuksessa oli 150 henkilöä, joiden unta seurattiin. Koejakson päätteeksi kävi ilmi, että oman kissansa tai koiransa kanssa nukkuva sai paremmat yöunet kuin yksin nukkuva. Hyvät yöunet johtuivat tutkijoiden mukaan siitä, että lemmikkien omistajat tunsivat olonsa kissan tai koiran vieressä turvalliseksi ja turvatuksi, minkä vuoksi uni oli syvempää ja rauhallisempaa.