Tietöille yllätyskäänne: Maasta löytyi dinosauruksia

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiinan Lufengissa on tehty uskomaton löytö tienrakennustöiden yhteydessä. Maan alta nimittäin paljastui kahden dinosauruksen jäänteet. Paleontologistien mukaan luurangot kuuluvat dinosauruksille, jotka ovat eläneet maan päällä yli 180 miljoonaa vuotta sitten.

Kahden dinosauruksen jäänteet löytyivät vain 500 metrin päässä toisistaan. Asiantuntijat ovat tunnistaneet fossiilit ja heidän mukaansa toinen niistä on Lufengosaurus Mangus ja toinen on Lufengosaurus Huenei.

On sanomattakin selvää, että tienrakennustyöt Lufengissa ovat lykkäytyneet löydön myötä. Daily Mail -lehden mukaan paikalle on matkustanut tutkijoita ympäri maailmaa. Tutkijat pitävät mahdollisena, että alueelta löydetään lisää fossiileja. Maasta löytyneet luurangot ovat korkeudeltaan 5 metrisiä. Tutkijoiden mukaan dinosaurukset ovat kuitenkin eläessään saattaneet olla jopa 9 metrin mittaisia.