Robottikäsi käyttää Tinderiä puolestasi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Deittisovellus Tinderin luvattiin taannoin parantavan algoritmejaan, minkä myötä myös Tinder-pareja luvattiin syntyvän aikaisempaa enemmän. Newyorkilaisopiskelijan uutuuskeksintö helpottaa Tinderin käyttöä hieman toisenlaisella tavalla, ulkoistamalla soveluksen käytön fyysisen puoleen koneelle.

New Yorkin yliopistossa opiskeleva Nicole He on rakentanut True Love Tinder Robot -nimisen laitteen. Kyseessä on robottikäsi, joka hoittaa Tinderin käytön ihmisen puolesta. Robotti ei pyyhkäise potentiaalisia kumppaneita satunnaisesti, vaan analysoi käyttäjän fyysisen reaktion pohjalta tykkääkö se sovelluksessa vastaantulevasta henkilöstä.

True Love Tinder Robot lukee käyttäjän fyysisiä reaktioita hänen käsistään, jotka asetetaan metalliselle matolle. Nicole Hen mukaan koneen inspiraationa toimivat Fitbit-aktiivisuusrannekkeen kaltaiset laitteet.

– Projekti tutkii ideaa, jonka mukaan tietokone tuntee meidät paremmin kuin me itse, ja on siksi parempi taho päättämään ketä meidän tulisi deittailla, Nicole kirjoittaa robotin verkkosivuilla.