Meditointi kuntouttaa aivoja – muutoksia jo viidessä tunnissa

Terveys · Annukka Heikkilä

Ihmiset ovat hyviä pitämään omasta fyysisestä hyvinvoinnistaan huolta ja maksavat suuria summia kunto-ohjaajista ja kuntosalijäsenyyksistä. Harva kuitenkaan muistaa, että myös omat aivot ja henkinen puoli tarvitsevat huolenpitoa, huomiota ja kuntoutusta.

Huffington Post -lehti jututti neurotieteilijä Roy Sekoffia, joka kertoi, miten tärkeää tietoisen läsnäolon tekniikoiden harjoitteleminen aivojen kannalta on. Sekoff kertoi, että moni luulee meditaation positiivisten vaikutusten ilmenevän vasta tuhansien harjoituskertojen jälkeen. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole.

Sekoff kertoi, että ihmisten aivoissa ja niiden toiminnassa on havaittavissa näkyviä muutoksia jo viiden tunnin meditoimisen jälkeen. Muutoksia näkyy eritoten niissä aivojen osissa, jotka ohjaavat ihmisten käytöstä ja keskittymistä. Meditoiminen parantaa ihmisten tietoisuutta ja kykyä olla läsnä, minkä vuoksi Sekoff suosittelee meditoimista kaikille.