Huumekartellin ISIS-uhkaus osoittautui perättömäksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Terroristijärjestö Daesh, eli ISIS, piinaa parhaillaan koko maailmaa. Järjestön jäsenet ovat onnistuneet suututtamaan lähes kaikki suurvaltiot, ja äskettäin sen kerrottiin saaneen vihaiseksi myös Meksikon pahamaineisen huumekartellin pomon. Väite uhkauksesta paljastui sittemmin perättömäksi.

Toronto Sun ja New York Post uutisoivat aiemmin, että Meksikon vaarallisin huumeparoni Joaquin ”El-Chapo” Guzman olisi päättänyt tehdä selvää ISIS-terroristijärjestöstä. Sinaloan kartellin johtaja oli lehden mukaan saanut tarpeekseen järjestön toiminnasta, sillä he ovat tuhonneet lukuisia määriä Lähi-Itään salakuljetettuja huume-eriä. Tästä on aiheutunut miljoonien tappiot.

– Säälin teitä poikaparkoja, kun yritätte häiritä Sinaloan kartellin liiketoimintaa. Aion repiä teidän sydämet ja kielet irti. Te ette ole sotilaita. Te olette vain säälittäviä. Teidän Jumalanne ei voi pelastaa teitä todelliselta kauhulta, jota mieheni tulevat tekemään. Mikäli jatkatte operaatioideni vaikeuttamista, tuhoamme teidät, El Chapon kerrottiin viestittäneen ISIS-järjestölle.

PÄIVITYS: Sittemmin Toronto Sun kuitenkin vahvisti, että väite El Chapon uhkauksista oli osoittautunut uutisankaksi. El Chapo ei nimittäin ollutkaan esittänyt uhkauksia ISIS-terroristeja vastaan. Huijauksen takana oli Steve Charnock, joka paljasti Daily Mail -lehdelle masinoineensa koko huijauksen.