Sampo Kaulanen alkoholimyynnin aikarajoista: ”Todella vaikea ymmärtää”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen tunnetuin kauppias, Jounin Kaupan Sampo Kaulanen, on nyt ryhtynyt ihmettelemään ääneen tilannetta, joka on kismittänyt monia jo vuosikymmenten ajan. Vuosittain valtava määrä ulkomaalaisia turisteja nimittäin äimistelee suomalaista tapaa myydä alkoholia tiukasti kellonaikojen mukaan.

– Meillä aukeaa ovet klo 8.00 ja sesonkiaikoina varsinkin ulkomaalaisten turistien on todella vaikea ymmärtää miksi he eivät saa ostaa olutta ennen yhdeksää. On monesti ollut tilanteita, että kello on ollut vaikka 8.55 ja on pitäny japanilaiselle sanoa et venttaa viis minuuttia niin sitten saan myyä, Sampo Kaulanen kirjoittaa Facebookissa.

Matkailevat suomalaiset ovat saaneet ulkomailla huomata, että monissa maissa alkoholia myydään kellon ympäri niin kaupoissa kuin huoltamoilla ja kioskeissakin. Silti kaupungeissa ei näy nimeksikään sammuneita ja juopuneita. Viinien myymisen vapauttamista ruokakauppojen hyllyille on ajanut viime vuosina näkyvästi esimerkiksi kansanedustaja Jaana Pelkonen.