Google haastaa Uberin? Suunnittelee itseohjaavia takseja

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologiajätti Googleon on jo jonkin aikaa huhuttu aloittavan itseohjaavien autojen valmistamisen. Nyt yhtiön epäillään suunnittelevan taksipalvelu Uberin haastamista autoillaan. Googlen taksipalvelu käyttäisi Bloomberg-sivuston mukaan yhtiön itseohjaavia autoja.

Uberin haastajaksi suunniteltu palvelu aloittaisi toimintansa todennäköisesti San Franciscossa ja Teksasin Austinissa, joissa Googlen itseohjaavia autoja on pääsääntöisesti testattu.

Palvelu rajoittuisi alkuun lakiteknisistä syistä suljetuille alueille, kuten kampuksille, sotilastukikohtiin ja toimistoalueille. Yhdysvaltojen laki nimittäin kieltää toistaiseksi itseohjaavien autojen käytön julkisilla teillä silloin, kun niiden ratin takana ei ole ihmiskuskia.