Netflix nopeuttaa elokuvien ja sarjojen suoratoistoa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflix on ilmoittanut tehneensä uuden läpimurron suoratoistotekniikan parissa. Yhtiö lupaa elokuvien ja sarjojen lataantuvat jatkossa aikaisempaa nopeammin. Uudistus perustuu siihen, ettei kaikkia elokuvia ja sarjoja esitetä enää samalla tiedonsiirtonopeudella.

Netflixin työntekijät tulevat käymään läpi palvelun tietokantoja ja optimoidaan jokaista elokuvaa ja sarjaa niiden tarpeen mukaan. Esimerkiksi piirrossarjojen suoratoisto vaatii isoja Hollywood-elokuvia pienemmän tiedonsiirtonopeuden.

– My Little Ponya ja The Avengersia ei tarvitsisi esittää samanlaisella tiedonsiirtonopeudella, Netflixin Anne Aaron kertoo esimerkkinä Variety-lehdelle.

Netflixin suoratoiston kerrotaan nopeutuvan ensi vuonna. Uudistus koskettaa erityisesti niitä käyttäjiä, jotka katsovat Netflixin sisältöä älypuhelimilla. Suoratoistopalvelu suunnittelee myös laajentavansa uudistuksen myötä niihin maihin, joissa internet-yhteydet ovat hitaampia.