Rikollisesta hervoton havainnekuva – tunnistaisitko tästä?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltalaismies on pidätetty epäiltynä osallisuudesta ampumavälikohtaukseen. Rikollinen saatiin kiinni onnistuneen poliisioperaation seurauksena. Asiasta kerrottiin kansallisen televisiokanavan uutislähetyksessä, jossa esiteltiin myös muita rikokseen liittyneitä todisteita.

Uutisissa esitetty piirros epäillystä rikollisesta on saanut katsojat hieraisemaan silmiään. Rikollisesta tehty piirrustus näytti nimittäin siltä, kuin sen olisi piirtänyt neljävuotias lapsi. Uutisissa kerrottiin, että mies pidätettiin, sillä hänen DNA:ta oli löydetty rikospaikalta.

Toimittajat kuitenkin myös mainitsevat, että DNA-todisteiden tukena oli piirros rikollisesta. Kuvat rikollisesta ja piirroksesta ovat lähteneet leviämään sosiaalisessa mediassa. Katsojien mielestä on huvittavaa ajatella, että piirrosta on voitu pitää todisteena rikollista vastaan. Ellei DNA-todisteita olisi olemassa, ei miestä olisi todennäköisesti voitu pidättää pelkän piirroksen turvin.