Uutuusvene vetää itsensä automaattisesti rannalle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Laivojen telakointi hoidetaan yleensä sellaisilla telakoilla, joiden toimintaperiaatteina toimii joko vetotelakka, uiva telakka tai allastelakka. Nyt videolla näkyvä vene osaa kuitenkin poikkeuksellisesti vetää itse itsensä kuivalle maalle.

Video on kuvattu Washingtonissa Lummi Island -saarella. Hard Drive Marinen suunnittelema vene pystyy vetämään itse itsensä rantaan veneeseen asennetun telakointijärjestelmän avulla. Videolta voi nähdä, miten näppärästi telakointijärjestelmä toimii ja vetää veneen rantaan.

Veneen etuosasta laskeutuu keula, jossa on kiinni kaksi isoa piikkiä. Keulapalan iskeytyessä maahan piikit uppoavat hiekkaan ja soraan, ja kiskovat venettä eteenpäin vähän kerrallaan. Tällainen järjestelmä tulisi varmasti monelle soutuvenettä isomman veneen omistajalle tarpeeseen.