Meren jätteille hyvästit! Keksintö siivoaa roskat pintavedestä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi luonnon vakavimmista ongelmista tällä hetkellä on merten valtavat roskamäärät. Suomessa ongelma ei näy, mutta Stara vieraili viime viikolla Hong Kongissa, jossa meri oli silmänkantamattomiin kuin yhtä suurta roskasäiliötä. Nyt tähän ongelmaan on kehitelty yksi potentiaalinen korjaus.

Australialaisten surffarien kehittämä Seabin on eräänlainen merenpinnassa oleva imuri, jonka suuaukko sijaitsee pari senttiä vedenpinnan alapuolella. Silloin erityisesti pinnalla kelluvat muoviroskat imeytyvät pintaveden mukana imuriin ja jäävät kiinni suodattimeen, josta ne voidaan myöhemmin kerätä kätevästi talteen.

Valtamerten jättimäistä muoviongelmaa tällä laitteella ei vielä lopullisesti ratkaista, mutta jokainen roska pois merestä on hyväksi luonnolle ja mereneläville. Seabin hakee parhaillaan IndieGoGo-palvelussa rahoitusta varsinaisen tuotannon aloittamiseksi.