Vanhukset testasivat virtuaalitodellisuuslaseja

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australian Perthissä sijaitseva vanhainkoti on päättänyt piristää asukkaidensa arkea hankkimalla heille virtuaalitodellisuuslasit. Mercy Place Mont Clare -vanhainkodin tavoitteena on aktivoida vanhusten muistia ja saada heidät ainakin hetkeksi irtautumaan tavallisesta arjesta.

Virtuaalitodellisuuslasien testaaminen on poikinut mielenkiintoisia ja ilahduttavia tuloksia. Daily Mail -lehden mukaan eräs lasien testaajista oli erittäin tyytyväinen kokeiluun. Vanha merimies nimittäin pääsi jälleen seilaamaan ulapalle lasien avulla.

Eräs naisasukkaista halusi päästä Afrikan safarille tarkkailemaan eksoottisia eläimiä ja virtuaalitodellisuuslasien avulla se onnistui. Lasien testaamisen yhteydessä vanhainkodin lääkärit tarkkailevat asukkaiden terveydentilaa.

Lääkärit haluavat selvittää voisiko virtuaalitodellisuuslaseilla hidastaa muistisairauksien etenemistä, jos asukkaille näytetään videoita ja kuvia heidän elämästään ja paikoista, joissa he ovat vierailleet. Vaikuttaisi siltä, että lasien testaaminen on ollut mielekästä puuhaa, sillä vanhusten ei ole tarvinnut poistua nojatuoleistaan matkustaakseen ulkomaille.