Tutkijat: Ylipalkatut pomot tappavat työyhteisön motivaation

Viihdeuutiset · Annika Kela

Britanniassa teetetyn tutkimuksen mukaan esimiesten ja työntekijöiden suuret palkkaerot ovat uhka työntekijöiden motivaatiolle. Joissain suuryrityksissä toimitusjohtajien palkat saattavat olla jopa 183 kertaa suurempia kuin työntekijöiden.

Tutkimukseen vastasi yhteensä 1.000 työntekijää ja heistä monet kokivat palkkaerot työintoa lannistavina, sillä työntekijät ajattelivat, että heidän työpanoksensa ja ahkerointinsa näkyi vain johtajien palkoissa, ei heidän omissa palkoissaan.

Daily Mail -lehden mukaan seitsemän kymmenestä vastaajasta olivat sitä mieltä, että heidän yrityksensä toimitusjohtaja tienasi liikaa. Vain neljä prosenttia oli sitä mieltä, että johtajille maksettiin liian vähän.

Tutkimuksen tulokset on julkaistu Chartered Institute of Personnel and Development -säätiön sivuilla. Tutkimuksen päätutkijan Charles Cottonin mukaan työntekijät kokevat kasvavat palkkaerot epäreiluina ja se vaikuttaa heidän työmotivaatioonsa negatiiivisella tavalla.