Airbus A350 -lentokone vähentää jet lagia

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet ihmiset kärsivät pitkien lentomatkojen jälkeisestä jet lagista, johon ei ole olemassa helppoa ja nopeaa parannuskeinoa. Nyt Qatar Airways on ottanut käyttöönsä uuden lentokoneen, jonka väitetään muun muassa vähentävän aikaerorasituksen vaikutuksia.

Qatar Airwaysin Airbusin A350 XWB jet -kone on varustetty LED-valoilla, joiden värit matkivat auringon luontaista hehkua. Valot on ajastettu luonnollisen vuorokausirytmin mukaisesti. Lentokoneen kehittynyt ilmanvaihtojärjestelmä puolestaan pitää huolen siitä, että ilma pysyy matkustamossa koko ajan raikkaana.

Qatar Airwaysin uusi lentokone on myös huomattavasti aikaisempia malleja kevyempi ja hiljaisempi. Lentokone on valmistettu hiilikuidulla vahvistetusta muovista. Kevyemmän painon kerrotaan vähentävän koneen energiankulutusta.