Nainen vie Airbnb:n oikeuteen – vuokra-asunnosta löytyi piilokamera

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Airbnb-palvelun avulla yksityiset voivat vuokrata kotiaan majapaikkaa kaipaaville helposti. Eräs saksalaisnainen teki vuokraamastaan asunnosta ikävän löydön, ja on nostanut oikeusjutun sekä tilan vuokraajia että Airbnb-palvelua vastaan.

Edith-niminen nainen asui Kalifornian Irvinessa sijaitsevassa Airbnb-asunnossa, kun hänen kumppaninsa löysi huoneistosta piilotetun kameran. Mashable-sivuston mukaan kamera oli piilotettu kynttiläkasan alle. Edith kertoo nukkuvansa usein alasti, ja pelkää hänestä kuvatun materiaalin päätyvän verkkoon.

Saksalaisnainen on nostanut oikeusjutun asuntoa vuokranneita tahoja kohtaan yksityisyyden loukkauksesta ja henkisistä kärsimyksistä. Hän nosti kanteen myös Airbnb-yhtiötä kohtaan välinpitämättömyydestä, sillä naisen mukaan yhtiö on antanut pariskunnan jatkaa asunnon vuokraamista valituksista huolimatta.

Kalifornian lain mukaan ihmisten kuvaaminen ilman asianomaisten lupaa on kiellettyä. Airbnb ilmoittaa sivuillaan julkaistussa tiedotteessa, että palvelulla on nollatoleranssi yksityisyydensuojan laiminlyömiseen. Yhtiön mukaan kaikkien vuokranantajien täytyy noudattaa paikallisia lakeja ja arvostaa vieraidensa yksityisyyttä.