Peliriippuvuus vei työn ja vaimon – mies haastaa Fallout-tekijät oikeuteen

Digi Viihdeuutiset · Annika Kela

28-vuotias venäläismies syyttää Fallout -videopelikehittäjiä vakavasta peliriippuvuudestaan ja hän on äskettäin ilmoittanut haastavansa peliyhtiön oikeuteen. Pelaajan mukaan viimeinen niitti oli se, että hänen vaimonsa jätti hänet riippuvuuden takia.

Krasnoyarskissa asuva mies on myös menettänyt työnsä jatkuvan pelaamisen vuoksi. RT-sivuston mukaan mies vaatii Bethesda Game Studiosilta 6.500 euroa korvauksia siitä, että Fallout-pelit olivat aiheuttaneet hänelle riippuvuuden.

Mies perustelee haastettaan sillä, että pelin tiedoissa ei varoiteta pelaajia siitä, että he saattavat jäädä pelaamisesta riippuvaisiksi. Venäläismies kertoi, että jos hän olisi tiennyt pelin olevan niin koukuttava, olisi hän pelannut sitä varovaisemmin.

Mies kertoi, että hän olisi hankkinut pelin vasta jouluksi, jolloin hänellä olisi ollut vapaapäiviä pelin pelaamiseen. Mies oli varannut pelaamiseen liian vähän aikaa, eikä hän kyennyt lopettamaan, vaikka hänen olisi pitänyt mennä töihin. Mies sai sen seurauksena potkut. Hän kokee, että pelikehittäjät ovat vastuussa hänen addiktiostaan.