5 muistisääntöä – näin annat merkityksellisen lahjan

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Joulu lähestyy hurjaa vauhtia ja lahjojen ostamisen aika alkaa olla viimeistään käsillä. Huffington Post keräsi merkityksellisen lahjan antamiseen olemassa olevat muutamat hyvät muistisäännöt, jotka voivat auttaa lahjan valitsemisessa.

1. Tunne henkilö, jolle lahjan annat

Tärkeää lahjan antamisessa on se, että näytät valitsemallasi lahjalla tuntevasi henkilön. Lahja kannattaa miettiä hyvissä ajoin ennen kauppaan lähtemistä, että et tule tehneeksi virheostosta hädissäsi. Lahja voi liittyä esimerkiksi johonkin yhteiseen kokemukseen, ystäväsi harrastukseen tai johonkin, mistä tiedät hänen pitävän.

2. Lahjoita heidän nimissään

Lahjoita rahaa ystäväsi nimissä hänen mielestään tärkeälle hyväntekeväisyyskohteelle. Lahjoituksen avulla pystyt näyttämään, että muistat ystävällesi merkitykselliset asiat ja arvostat niitä myös itse.

3. Anna jotain itse tehtyä

Lahjasi saa täysin uuden merkityksen, kun olet tehnyt sen itse. Itse tehdyllä lahjalla näytät, että olet käyttänyt ystävääsi aikaa ja ajatusta. Tekemäsi lahja voi olla esimerkiksi jokin pieni käsityö, koru tai vaikkapa joulusuklaa tai -toffee.

4. Älä osta liian hintavaa lahjaa

Älä osta ystävälle lahjaa, jonka merkityksellisyys perustuu kalliiseen hintaan. Se voi saada ystäväsi tuntemaan olonsa epämukavaksi ja antaa pahimmassa tapauksessa sinusta sellaisen kuvan, että sinulle lahjan antamisessa on tärkeintä olla parempi kuin hän.

5. Anna kokemuksia

Hyvä lahjaidea on antaa ystävälle jokin kokemus. Keikkalippu, pieni matka, risteily, teatteriliput tai vaikkapa yhteinen ravintolalahjakortti toimivat hyvin. Parhaassa tapauksessa pääset nauttimaan antamastasi lahjasta myös itse ystäväsi kavaljeerina.