Nicholas Cagelta löytyi varastettu dinosauruksen pää

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Näyttelijä Nicholas Cage on ilmoittanut luopuvansa omistamastaan dinosauruksen pääkallosta, sillä hänelle on selvinnyt, että se on varastettu Mongoliasta. Fossiili on arviolta 70 miljoonaa vuotta vanha ja se kuuluu tarbosaurukselle.

Daily Mail -lehden mukaan Mongolian valtio on ilmoittanut Yhdysvalloille varkaudesta ja pyytänyt apua dinosauruksen pääkallon etsimisessä ja palauttamisessa. Varkaus tapahtui, kun yhdysvaltalainen paleontologi salakuljetti pääkallon Pohjois-Amerikkaan.

Vuonna 2007 pääkallo päätyi huutokauppaan Beverly Hillsissä I.M. Chait -galleriassa ja näyttelijä Nicholas Cage osti sen itselleen 276.000 dollarilla. Huhujen mukaan dinosauruksen pääkallon omistamisesta käytiin huutokaupassa kiivasta taistelua, sillä myös näyttelijä Leonardo DiCaprio halusi sen itselleen.

Cage tarjosi pääkallosta enemmän ja se on ollut miehen omistuksessa jo yli kahdeksan vuotta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että Cagen omistama pääkallo on juurikin kyseessä oleva varastettu fossiili. Näyttelijä on päättänyt toimia oikein ja hän on ilmoittanut palauttavansa pääkallon Mongoliaan.