Erikoinen unisairaus: Nainen nukkui jopa synnyttäessään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Liikaunisuutta aiheuttavasta Kleine-Levinin oireyhtymästä kärsivät saattavat kuluttaa suurimman osa päivästä nukkuen. Vaihtoehtoisesti he voivat torkkua pitkiä kausia talviunen tavoin. 24-vuotias Jody Robson on jopa synnyttänyt ensimmäisen lapsensa nukkuessaan.

Birminghamissa asuva Jody Robson saattaa nukkua kerralla jopa 11 päivää putkeen. Naiselle ei ole tehty virallista diagnoosia oireyhtymän sairastamisesta, vaikka hänen historiansa viittaa harvinaiseen tautiin. Hän on nukkunut myös monen joulun ohi.

Vaikka hänen perheensä tukee tosielämän Prisessa Ruususta, on hän menettänyt monta tärkeää hetkeä nukkuessaan, kuten ensimmäisen lapsen syntymän. Jody sai ensimmäiset oireet kahdeksanvuotiaana. Unijakson jälkeen nainen on sekava ja poissaoleva pitkään, aivan kuin horroksen jäljiltä, Barcroft TV uutisoi.