Toyota haastaa Google Mapsin – reaaliaikainen karttapalvelu suunnitteilla

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Google Maps on jo vuosien ajan pitänyt paikkaansa tietokoneiden ja älylaitteiden käytetyimpien karttapalvelujen joukossa. Nyt autovalmistaja Toyota aikoo kuitenkin haastaa teknologiajätin omalla karttapalvelullaan.

Toyota ilmoitti tiistaina esittelevänsä korkean tarkkuuden karttapalveluaan Consumer Electronic Show -tapahtumassa ensi kuussa. Googlen katunäkymää muistuttava mutta reaaliaikainen karttajärjestelmä tulee käyttämään apunaan autoihin kiinnitettyjä teräväpiirtokameroita ja GPS-järjestelmiä.

Kameroiden ja GPS-laitteiden keräämä data lähetetään Mashable-sivuston mukaan Toyotalle, missä kartat päivitetään automaattisesti. Karttojen päivittäminen reaaliaikaisesti tulee olemaan yhtiön mukaan erittäin tärkeää itseohjaavien autojen kannalta.