Arkeologien unelma toteutui: Arkusta löytyi satumainen kulta-aarre!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa on eilen ja tänään jaettu miljardeittain joululahjoja, ja sellaisen saivat myös Kiinassa työskentelevät arkeologit. He nimittäin löysivät jouluna Haihunhounista yli 2.000 vuotta vanhan hauta-arkun, jonka sisältö poikkesi merkittävästi tavallisesta.

Sisällä oli nimittäin kulta-aarre. Itä-Kiinan Jiangxin provinssissa sijaitsevista arkeologisissa kaivauksista löydettiin arkusta yhteensä satumaiset 20.000 kultaesinettä, joten löytö on jopa maailmanlaajuisesti sensaatio.

Arkku on tämänhetkisten arvioiden mukaan kuulunut Länsi-Hanin Dynastian hallitsijalle ja se on peräisin ajalta 206 ennen ajanlaskumme alkua – kahdeksan vuotta ajanlaskumme alkamisen jälkeen. Arkku avattiin sopivasti jouluaattona.

Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash