Lomakuvauksen yksinkertaiset niksit – rahalla ei saa hyviä valokuvia

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jokainen voi toimia oman elämänsä valokuvaajana helposti saatavilla olevan laitteiston avulla. Upeiden kuvien ottamiseen ei välttämättä tarvitse arvokasta kameraa, koska pääasia kuvien ottamisessa liittyy sommitteluun, ideaan ja itsensä voittamiseen.

Toki laadukkaalla kameralla saa paremman tason kuvia, jos aikoo julkaista otoksiaan muuallakin kuin netissä. Nyt Cooperative of Photography -yhteisön huippuvalokuvaajat jakavat matkavinkkejään Thrillist-sivustolla.

Ensinnäkin reissulle mukaan otettava kamera on hyvä tuunata ennen matkaa vanhemman ja halvemman näköiseksi. Tällöin se ei kiinnosta varkaita. Kameraa voi ikään kuin paikkailla pakkausteipillä. Matkalle on hyvä ottaa mukaan vain tarvittava kamerakalusto, eikä yhtään ylimääräistä.

Kun kameraan kiinnittää hihnan jo ennen reissua, ei sitä tarvitse säätää itse kuvaustilanteessa. Usein turistikuviin eksyy epätoivottuja henkilöitä, mutta voi ne poistaa myöhemmin kuvakäsittelyn avulla. Kuvakäsittely sujuu helposti käyttämällä Photoshopin Image Statistics -valikossa Median-toimintaa. Sitä varten kannattaa ottaa noin kymmenen valokuvaa kohteesta ja ohjelma luo kuvan ilman ihmisiä.