Outo valoilmiö kuvattiin Kalifornian taivaalla – ohjuksen pala putosi maahan?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalifornian asukkaat pääsivät ihmettelemään tiistaina 22. joulukuuta taivaalle ilmestyneitä outoja valoja. Silminnäkijät ympäri osalvaltiota havaitsivat taivaalla kirkkaan tulipallon, joka näkyi noin 10-20 sekunnin ajan.

Valo noteerattiin nopeasti sosiaalisessa mediassa, ja ihmiset jakoivat omia teorioitaan erikoisesta ilmiöstä. Näkyä selitettiin muun muassa meteoriitiksi, matkaan lähteneeksi Joulupukiksi ja uuden Star Wars -elokuvan mainoskampanjaksi.

Buzzfeed News -sivuston mukaan kyseessä oli maanantaina laukaistun venäläisen SL-4 -raketin osa, mutta asiaa ei ole virallisesti vahvistettu. Tämä on toinen kerta vähän ajan sisään, kun Kalifornian yläpuolella on nähty erikoisia valoilmiöitä. Marraskuun alussa paikalliset asukkaat tekivät havaintoja taivaalle ilmestyneestä valosta, joka paljastui merellä tehdyksi ohjuskokeeksi.