Tunnistatko vielä hittilelut? Näin ne ovat muuttuneet 100 vuodessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lasten joululahjapaketeista on jouluna jälleen paljastunut kuluvan vuoden hittileluja. Sen kunniaksi Mode.com-sivusto on jakanut Youtubessa videon, joka kurkistaa menneiden vuosikymmenten suosikkilelujen maailmaan.

Video alkaa 1910-luvulta, jolloin perinteiset vauvanuket olivat kovinta huutoa lasten keskuudessa. Seuraavina vuosikymmeninä hittileluja edustivat muun muassa rakennussarjat ja erilaiset pelit. 50-luvulla villitsivät robotit, kun taas 60-luku toi tullessaan ensimmäiset Barbie-nuket.

1980-luvun lapset rakastivat muun muassa Halinalleja ja Kaalimaan lapsia. Teknologian kehittyessä myös lelut alkoivat monimutkaistumaan. Videon perusteella tämän vuoden suosikkilahjoja ovat runsaasti mediassa esillä olleet ja keskustelua herättäneet hoverboard-laudat.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat