Tunnistatko vielä hittilelut? Näin ne ovat muuttuneet 100 vuodessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lasten joululahjapaketeista on jouluna jälleen paljastunut kuluvan vuoden hittileluja. Sen kunniaksi Mode.com-sivusto on jakanut Youtubessa videon, joka kurkistaa menneiden vuosikymmenten suosikkilelujen maailmaan.

Video alkaa 1910-luvulta, jolloin perinteiset vauvanuket olivat kovinta huutoa lasten keskuudessa. Seuraavina vuosikymmeninä hittileluja edustivat muun muassa rakennussarjat ja erilaiset pelit. 50-luvulla villitsivät robotit, kun taas 60-luku toi tullessaan ensimmäiset Barbie-nuket.

1980-luvun lapset rakastivat muun muassa Halinalleja ja Kaalimaan lapsia. Teknologian kehittyessä myös lelut alkoivat monimutkaistumaan. Videon perusteella tämän vuoden suosikkilahjoja ovat runsaasti mediassa esillä olleet ja keskustelua herättäneet hoverboard-laudat.