Harsokorennon päähän kasvoi ”penis” – houkuttelee sillä naaraita

Viihdeuutiset · Annika Kela

Hyönteistutkijoiden julkaisemat kuvat harsokorentojen parittelumenoista ovat aiheuttaneet hilpeyttä sosiaalisessa mediassa. Kuvista ja tiedoista käy nimittäin ilmi, että erään harsokorentolajin urokset houkuttelevat naaraita luokseen kasvattamalla päähänsä penistä muistuttavan ulokkeen.

Metro-lehden mukaan korennon päässä on pieni rauhanen, joka turpoaa, kun uros on naaraiden lähettyvillä. Päähän kasvavan ulokkeen avulla uros yrittää tehdä ympärillä oleviin naaraisiin vaikutuksen.

Tutkijat ovat havainneet, että korennon päässä oleva rauhanen on herkkä ja se saattaa pienentyä ja vetäytyä, jos korento tuntee olonsa uhatuksi. Kylmä ilma ja kovat äänet saattavat myös saada rauhasen pienenemään äkillisesti. Toisin kuin ihmismaailmassa, harsokorentojen keskuudessa ”penis otsassa” tarkoittaa seksuaalisista innostumista, ei ärsyyntymistä.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat