Miljardien kulta-aarre löytyi merestä Kolumbian rannikolta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kolumbian rannikon edustalle uponnut espanjalaiskaljuuna San Jose on löytynyt. Koruja, kultaa ja kolikoita kuljettanut laiva haaksirikkoutui yli 300 vuotta sitten ja nykypäivänä lastin arvon uskotaan liikkuvan yli miljardissa eurossa.

Daily Mail -lehden mukaan aarrelaivan löytymisen ilo on jäänyt Kolumbiassa lyhyeksi, sillä Espanja on ilmoittanut omistavansa laivan aarteineen. Espanja on uhannut viedä asian YK:n käsiteltäväksi, mikäli kolumbialaiset yrittävät varastaa hylyn.

Aarrelaivan sijainnista on liikkunut huhuja vuodesta 1981 lähtien, kun Kolumbia ja yhdysvaltalaisfirma Sea Search Armada onnistuivat rajaamaan alueen, jonne laiva todennäköisimmin upposi. Tarkka sijainti on kuitenkin pysynyt mysteerinä viime päiviin asti. Kolumbialaiset ovat sitä mieltä, että San Jose kuuluu Kolumbialle.