Joulu ja hanukka esitettiin ihmisinä – näin siinä kävisi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Juutalaiset eivät vietä joulua vaan heillä on talvella vietettävä Hanukka eli valon juhla. Soren ja Jolles -kanavan naiskoomikot ovat julkaisseet YouTube-kanavallaan hyvin havainnollistavan videon joulun ja hanukkan eroista.

Videolla naiset näyttävät millaisia juhlat olisivat ihmisinä. Hanukka on hieman sisäänpäin kääntynyt kun taas Joulu-niminen nainen on ympäröinyt itsensä herkuilla, lahjoilla, säihkeellä ja ilolla. Hanukka iloitsee perheensä kesken latkes-nimisistä leivonnaisista nautiskellen kun taas Joulu kutsuu kaikki juhlimaan kanssaan.

Räiskyvänä persoonana Joulu kertoo työpaikan taukotilassa siitä, miten ihmeellistä Jeesus-lapsen syntymä oli neitsyt-Mariasta ja kuinka vauvalle tuotiin lahjoja. Hanukka kertoo puolestaan ihmeellisestä pyhästä öljystä, joka kestikin yhden päivän sijaan kokonaiset kahdeksan päivää, mutta tarina ei saa työkavereita samalla tavalla innostumaan.