Jouluruoka tulee jo korvista? Nyt tulee joulupukki-sushi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sushi on saavuttanut suosiota myös suomalaisten ruokapöydissä. Nyt japanilaiset ovat valmistaneet juhlapyhien kunniaksi sushiannoksia, joita kelpaisi tarjoilla vaikka uutenavuotena, kun jouluruokaa on saatu syötyä kylläkseen koko vuoden tarpeisiin.

Sushit näyttävät nimittäin joulupukeilta. Morikawa1go-nimimerkki on julkaissut Twitterissä kuvan sushiannoksesta, joka koostuu monesta pienestä joulupukin näköisestä elementistä. Joulupukit ovat lohella ja mustekalalla päällystettyjä riisistä pyöriteltyjä suupaloja, eli nigirejä. Joulupukkisushissa on käytetty uudenlaista asettelutapaa.

Alkuperäinen sushi syntyi Kaakkois-Aasiassa, josta se levisi ensin Etelä-Kiinaan ja lopulta Japaniin. Ensimmäinen kiinalainen sushia tarkoittava kirjainmerkki on esiintynyt jo 200-luvulla. Toisin sanoen japanilaisten suosima ruokalaji on siis huomattavasti nykyistä joulupukkia vanhempi.