Tanner tömisee! Tältä näyttää sumopainijoiden juoksukilpailu

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japanilainen isojen ihmisten kamppailulaji, eli sumopaini, on hurjaa katseltavaa, kun suurikokoiset ja liki alastomat nutturapäät mittelöivät paremmuudestaan tatamilla. Nyt suurikokoiset urheilijat ovat vaihtaneet lajinsa juoksuun.

Sumopainija Masakatsu Ishiura on julkaissut Twitterissä videon, jolla nähdään kolmen sumopainijan kilpajuoksu. Video on kuvattu Wakayamassa järjestettyjen painikisojen tauolla. Vaikka juoksukilpailu saattaa ensin vaikuttaa huvittavalta, osoittavat miehet olevansa erittäin hyväkuntoisia kokoonsa nähden.

RocketNews24-sivusto uutisoi, että videolla vie voiton 169-senttinen ja 154-kiloinen Tatsuaki Kaiho. Sumo on japanilainen perinnelaji, jossa kamppaillaan pyöreässä kehässä. Sumopainijoiden elämä on tarkkaan säädeltyä, ja he noudattavat erityistä ruokavaliota pitääkseen painonsa korkealla. Sumo on tekniikka- ja voimalaji.