Huijaus leviää Facebookissa: ”Mark Zuckerberg lahjoittaa tuhannelle 4,5 miljoonaa dollaria”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhteisöpalvelu Facebookissa on joulukuun aikana levinnyt viesti, jossa Mark Zuckerbergin väitetään luovuttavan 4,5 miljoonaa dollaria tuhannelle satunnaiselle käyttäjälle. Viestin mukaan arvontaan voi osallistua kopioimalla kyseisen viestin ja jakamalla sen seinällään.

– Facebook käy keskiyöllä läpi päivän viestit ja jakaa tuhannelle henkilölle 4,5 miljoonaa dollaria kiitoksena siitä, että he ovat tehneet palvelusta niin voimakkaan viestinnän välineen, yhdessä viestin lukuisista variaatioista kerrotaan.

Kyseessä on kuitenkin pelkkä ketjukirjeiden lailla leviävä huijausviesti. Facebook on NBC News -uutissivuston mukaan vahvistanut, että kiertoviestin väitteet ovat täysin tuulesta temmattuja.

Viesti alkoi leviämään Facebookissa samoihin aikoihin, kun Mark Zuckerbergin uutisoitiin lahjoittaneen 99 prosenttia omistamistaan yhteisöpalvelun osakkeista hyväntekeväisyyteen. Miehen alkuperäisessä tiedotteessa ei tietenkään puhuttu mitään yhteensä 45 miljardin dollarin jakamisesta Facebook-käyttäjille, eikä kiertoviestin väitteessä ole siis mitään perää.