Katseet taivaalle! Tänään luvassa revontulien spektaakkeli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme ennen joulua, että taivaalla oli luvassa tähdenlentojen näytös. Tulos oli poikkeuksellisen upea, sillä tähdenlentoja säestivät poikkeuksellisen upeat revontulet. Tänään keskiviikkona luvassa on kuitenkin jopa historiallisen upea show, kun parin päivän takainen aurinkomyrsky saavuttaa maapallon.

Suomeen on luvattu keskiviikoksi poutasäätä, mikä tarkoittaa monin paikoin pilvetöntä taivasta. Nyt on siis erittäin hyvä tilaisuus poistua sisätiloista ja suunnata katseet taivaalle. Näkymien ennustetaan olevan sitä huikeampia mitä pohjoisemmassa katsojat ovat, mutta myös eteläisessä Suomessa saadaan todennäköisesti ihastella luonnon näytelmää.

Eri arvioiden mukaan aurinkomyrskyn parhaat tulokset pitäisi olla nähtävissä Suomen taivaalla alkaen tänään alkuillasta tai iltapäivällä noin kello 1700 jälkeen. Parhaassa tapauksessa harvinaisen voimakkaita revontulia saadaan ihastella parinakin iltana.