Näin värikartat tehdään – Pantonen työntekijöillä supernäkö!

Terveys · Tim Isokivi

Pantone on amerikkalainen yritys, joka valmistaa standardoituja värioppaita yritysten, taiteilijoiden ja suunnittelijoiden avuksi. Video esittelee miten yhtiö valmistaa värejään. Värikarttojen työstäminen on haastavaa, sillä pienetkin vivahde-erot saattavat johtaa erilaisen pigmentin syntymiselle.

Siksi Pantonen työntekijöiden näön täytyy olla erittäin hyvä. Video paljastaa muun muassa sen, etteivät yhtiön työntekijät saa käyttää työpäivän aikana kofeiinituotteita – se nimittäin vaikuttaa silmien kapillaareihin, heikentäen kykyä erottaa värejä. He näkevät muutenkin värejä ja niiden vivahteita, jotka ovat tavalliselle ihmiselle näkymättömiä.

Welcome to the Pantone color factory, where the world gets its colors. All its workers have near-perfect color vision and can see color distinctions we can't.

Julkaissut Quartz 16. joulukuuta 2015