Upea kuva odottavista äideistä ja sateenkaarivauvoista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sateenkaarivauva on sellainen, joka syntyy edellisen raskauden keskeydyttyä, edellisen vauvan synnyttyä kuolleena tai menehdyttyä vain lyhyen elinajan jälkeen. Every Child is a Blessing: The Journey Through My Pregnancy -niminen äitiysblogi on julkaissut Facebookissa koskettavan kuvan, jossa seitsemän sateenkaarivauvaa odottavat syntymistään.

Sateenkaarivauvaa käytetään Englannissa melko yleisenä terminä vauvasta, joka syntyy kuolleen vauvan jälkeen. Suomessa sana ei ole niin yleisesti tunnettu, ja moni voisikin kuvitella sen viittaavan seksuaalivähemmistöä edustavien pariskuntien lapsiin. Sateenkaari edustaa tässä tapauksessa kuitenkin toivoa ja kaunista loppua sateen jälkeen.

Kuva on todella hienosti toteutettu ja on upeaa, miten odottavat äidit ovat sitoutuneet siihen. Sateenkaarivauvan merkitys korostuu kuvassa ja kirkkaat värit sekä upeat maalaukset raskausvatsoissa kuvaavat uuden raskauden ja odotuksen antamaa toivoa edellisen menetyksen jälkeen. Alemmassa kuvassa tuoreet äidit poseeraavat vielä onnellisena terveiden vauvojensa kanssa.

Who loves this "rainbow babies" photo? A “rainbow baby” is a baby that is born following a miscarriage, stillbirth,…

Posted by Every Child is a Blessing: The Journey Through My Pregnancy on Sunday, September 20, 2015