Lupasitko uutenavuotena laihduttaa? Näin pidät lupauksesi

Fitness Terveys · Annukka Heikkilä

Moni lupaa vuoden vaihduttua elävänsä terveellisemmin, kuntoilevansa ja laihtuvansa ennen kesää rantakuntoon. Tammikuu on kuntosalien vilkkain kuukausi, minkä jälkeen moni kuitenkin jättää salilla käymisen, saattaa solvata itseään rikotun lupauksen vuoksi ja repsahtaa entistä huonompaan kuntoon.

Huffington Post listasi kuntosalin jättäneille pari hyvää niksiä, kuinka he voivat kuitenkin edelleen lähestyä tavoitteitaan hitaasti ja varmasti. Ensimmäinen ja helpoin muutos on ruokalautasten vaihtaminen. Tutkimusten mukaan ruokalautasen vaihtaminen pienempään pienentää automaattisesti annoskokoa ja saa olon tuntumaan kylläisemmältä nopeammin.

Toinen neuvo on myös yksinkertainen, mutta vaatii hieman enemmän mielenlujuutta. Ihmisten tulisi ottaa vain yksi lautasellinen ruokaa ja lopettaa santsaaminen. Uuden annoksen hakeminen on yleensä turha ja saa olon tuntumaan kylläisen ja hyvän sijaan tukalalta ja liian täydeltä.