Mafian kaatopaikka kylvää kuolemaa Napolissa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Italialaisten gangstereiden käyttämät kaatopaikat ovat aiheuttaneet vakavan terveysriskin Napolin ja Casertan asukkaille. Tutkimukset ovat paljastaneet, että gangsterit ovat muun muassa heittäneet kaatopaikalle vaarallisia myrkkyjätteitä, jotka ovat johtaneet napolilaisten ja casertalaisten sairastumiseen.

Terveysministereiden mukaan myrkkyjätteet ovat johtaneet useissa tapauksissa syövän kehittymiseen. Mittausten mukaan napolilaiset ja casertalaiset ovat altistuneet muun muassa korkeille lyijy- ja arseenimäärille.

Viranomaiset pitävät pahamaineista Camorra-rikollisorganisaatiota vastuussa kaupunkilaisten myrkyttämisestä. Tutkimusten tulosten julkitulon jälkeen kaupunkilaiset ovat alkaneet avustaa poliiseja ilmoittamalla heille paikoista, jonne he epäilevät rikollisten piilottavan myrkkyjätteitään.

Kaupunkilaisten avuliaisuus on edistänyt elinympäristön puhdistumista, mutta viranomaiset pelkäävät, ettei siitä ole hyötyä elleivät gangsterit tee muutosta myrkkyjätteidensä hävittämistä koskevassa toiminnassa.