Skandaali: Poliisit pesivät kymmeniä miljoonia huumekartellien rahoja!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa lain väärälle puolelle astuneet poliisit ovat viime vuosina osoittautuneet joskus jopa elokuvien tarinoita härskeimmiksi. Parhaillaan Floridassa tutkitaan poliiseja, jotka pesivät vuosien ajan huumekartellien rahoja, mutta eivät tehneet yhtään pidätystä.

Talouslehti Forbes ja The Miami Herald uutisoivat, että Bal Harbourin ja Glades Countyn poliisit pesivät peräti 71,5 miljoonaa dollaria huumekartellien rahoja. Rikollinen toiminta suoritettiin poliisin salaisessa peiteoperaatiossa, jossa rikollisiksi naamioituneet poliisit esittivät rahanpesijöitä.

Vuosina 2010 – 2012 poliisit ottivat rikollisesti hankitut rahat haltuunsa ja siirsivät pestyt rahat huumekartellien ulkomaisille pankkitileille Kiinaan ja Panamaan. Poliisit ottivat rahoista kolmen prosentin pesupalkkion saaden siten 2,4 miljoonan dollarin tulot. Kolmen vuoden aikana peiteoperaatio johti 30 miljoonan dollarin jäädyttämiseen peitepoliisien antamien vihjeiden ansiosta, joten vain vajaa puolet rahoista onnistuttiin pysäyttämään.

Operaatioon osallistuneet poliisit elivät operaation ajan leveää elämää nauttien 1.000 dollarin illallisista, ostaen ensimmäisen luokan lentoja 116.000 dollarilla ja käyttäen 60.000 dollaria viiden tähden hotellimajoituksiin muun muassa Las Vegasissa ja Puerto Ricossa. Lisäksi poliisit ostivat iPadeja, tietokoneita ja muuta elektroniikkaa 100.000 dollarilla.

Nyt Yhdysvaltojen viranomaiset ovat käynnistäneet tutkinnan poliisien epäilyttävästä peitetoiminnasta. Asiasta on sen paljastuttua noussut kohu erityisesti siksi, ettei vuosia kestäneessä operaatiossa tai sen jälkeen tehty yhtään pidätystä.