Valas pyysi ihmisiltä apua Kanariansaarilla – pelastusoperaatio videolle

Viihdeuutiset · Annika Kela

Fuerteventuran rannikolla uiskennelleet snorklaajat ovat tehneet uskomattoman urotyön. Miehet nimittäin riensivät auttamaan rannikolle ilmestynyttä valasta, jonka evien ympärille oli kietoutunut kalastusverkkoja.

Uimarit tarttuivat puukkoon ja sukelsivat auttamaan pinteessä olevaa nisäkästä. Hurja pelastusoperaatio on tallentunut videolle. Daily Mail -lehden mukaan miehet sukeltelivat vuorotellen tunnin ajan valaan viereen irroittaakseen kaikki verkot sen ympäriltä, ilman sukelluslaitteita.

Kanariansaariin kuuluvan Fuerteventuran rannikolla veneillyt Cesar Espino julkaisi videon valaan pelastamisesta netissä. Espinon mukaan alueella näyttäytyy usein valaita, mutta lähes aina ne liikkuvat laumoissa.

Yksin rannikon kupeessa uiskenteleva valas oli kiinnittänyt hänen ja muiden valaanbongaajien huomion. Miesten huikeaa urotyötä on ylistetty maailmalla. Heidän ansiostaan valas pääsi jatkamaan elämäänsä ilman verkkojen aiheuttamaa kärsimystä.